Для слабозорих
Середня загальноосвітня
школа №23 м.Львова
СЗШ №23 м.Львова
Дистанційне навчання
Корисні посилання

Екскурсія у музей-меморіал жертв окупаційних режимів


Учні 8 і 10 класів разом із класними керівникам Галайко О.А. та Майорчак Н.Є. відвідали музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», розташований в приміщенні тюрми, де розміщувалися каральні органи трьох окупаційних влад: польської, радянської та німецької.

 Екскурсія була приурочена до Міжнародного дня прав людини, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН.

На відміну від інших музеїв,  головним експонатом  є саме приміщення. Будівля охоплює три поверхи, горище, підвал та подвір’я, яке й було останнім земним «прихистком» для жертв політичних репресій. 

Учні мали  можливість подивитися на одиничні камери утриманих, камери смертників, кабінет слідчого, фотолабарaторію та санвузол.

Важко усвідомити, що  в цьому  моторошному приміщенні  гинув цвіт української нації: Степан Бандера, Катерина Зарицька, Юрій Шухевич, Іван Климів, В’ячеслав Чорновіл, Василь Стус та ін. 

 Приміщення тюрми - найкраще усвідомлення повного безправ’я українського суспільства даного періоду. Тому ми повинні зробити все можливе, аби ніколи більше не допустити тих жахіть, які бачили ці камери.

Фотогалерея | Екскурія у музей-меморіал жертв окупаційних р (11.12.2016)





Категорія: Екскурсії
Коментарів: 0 | 11.12.2016

Прізвище, ім'я: Я не робот
Copyright  ©  2013Цікаву інформацію та пропозиції щодо сайту
надсилайте електронною поштою: admin@school23.lviv.ua