Для слабозорих
Середня загальноосвітня
школа №23 м.Львова
СЗШ №23 м.Львова
Дистанційне навчання
Корисні посилання

Музейний інтегрований урок хімії та математики, 7А


05.04.2017 р. в інтерактивному музеї D.S.Таємна Аптека в рамках проекту "Єдиний освітньо-культурний простір м. Львова" відбувся інтегрований урок  хімії та математики з теми "Кількісний склад розчину. Масова частка розчиненої речовини. Приготування розчинів (хімія). Розв’язування рівнянь  і текстових задач за допомогою рівнянь (алгебра)" для учнів 7-А класу СЗШ №23 м. Львова (вчителі Макогін Б.О., Москвіта З.П.).

Цариця є серед наук,

Що математикою звуть.

Та є не менш важлива ця,

Що зветься хімія вона.

 «Математика- це мова природи»  (Д.В.Гіббс)

«Хімія – це цариця дивин, в ній приховане щастя людства…» (М. Горький)

 Мета уроку: поглибити знання учнів про поширення води на Землі; значення води в природі; походження та значення води для всього живого; про те, що вода є добрим розчинником. Систематизувати й узагальнити знання учнів із теми «Розв’язування текстових задач за допомогою рівнянь»; формувати навички творчого застосування отриманих знань. Розвивати в учнів пізнавальний інтерес до вивчення природничих явищ, здібності на основі розумових дій, формувати в них навички аналізу, систематизації, узагальнення, розвивати критичне мислення шляхом виконання творчих завдань, пошуку відповідей на проблемні запитання. Виховувати бережне ставлення до води, акуратність математичних записів.

Урок проходив в інтерактивній формі. Учні 7-А класу працювали в групах під гаслом "Допоможи аптекарю"; розв'язували задачі на розчини за допомогою рівнянь в ігровій формі: "Хто швидше", "Юний аптекар"; створювали мікропроектні роботи; створювали математичну модель, а потім готували фізіологічний розчин, який вводять в кров  під час захворювань для підтримки організму.

Аптекар Таємної Аптеки продемонструвала цікаві досліди: "виверження вулкану", вирощування "змій", "гасіння полум'я різними способами" тощо.

Після такого уроку в Таємній Аптеці учні отримали не лише знання, а й масу позитивних вражень.

Фотогалерея | Музейний урок хімія-математика 7-А (05.04.2017)





Категорія: Навчання
Коментарів: 0 | 05.04.2017

Прізвище, ім'я: Я не робот
Copyright  ©  2013Цікаву інформацію та пропозиції щодо сайту
надсилайте електронною поштою: admin@school23.lviv.ua