Для слабозорих
Середня загальноосвітня
школа №23 м.Львова
СЗШ №23 м.Львова
Дистанційне навчання
Корисні посилання

Тиждень кольору


З 07.12.2015 р. по 11.12.2015 р. у СЗШ №23  проходив Тиждень кольору, до якого долучилися не тільки учні, а й усі працівники школи.

Понеділок – червоний.

Червоний колір

 Це енергія і сила. Червоний - це збудження, воля, чуттєвість,агресивність, енергія, він зігріває і активізує. Це колір вогню, дії та жаги до життя.

Стимулює нервові центри, заряджає енергією м'язи, підвищує артеріальний тиск та прискорює дихання. Покращує і пришвидшує обмінні процеси в організмі людини.

Червоний колір здатний допомогти в подоланні інерції, страху, депресії і меланхолії. Червоний підвищує працездатність, зміцнює волю, покращує настрій, сприяє подоланню труднощів і перепон. Цей колір активний, енергійний, тому зловживання ним може викликати перезбудження, головний біль, хвилювання і неспокій.

Перший день червоного кольору був дуже енергійним. Школярі були дуже активні, шумні, навколо відчувалося багато енергії. Червоний колір охарактеризували більше негативно, ніж позитивно – тобто, що це кров, агресія, війна, насильство, демонстративність. З позитивних відгуків була любов, пристрасть, квіти, вишні, тепло.

 

Фотогалерея | Тиждень кольору "Червоний" (07.12.2015)


Вівторок - жовтий

Жовтий колір

Це колір самого сонця, чистий, ясний, він несе в собі теплоту і віру в найкраще. Жовтий пов'язаний з розумовими здібностями, організованістю, увагою до дрібниць. Він стимулює роботу мозку і нервової системи. Жовтий сприяє концентрації уваги і чіткості думок. Це тонізуючий колір, а дія його на людину м'яка та ніжна. Жовтий колір забезпечує організму рівновагу і самоконтроль, допомагає досягти поставленої мети, активізує спілкування, створює гармонійне відношення до життя, підвищує самооцінку і допомагає при нервовому виснаженні. Цей колір оптимізму і радості.

В негативному аспекті жовтий – це схильність до критики та несприйняття думок  інших.

Загалом цей день пройшов весело і енергійно, але не так як учора. Переважала веселість та радість. Всі були активні, але радісні. Про колір писали дуже добре, жовтий викликає радість, тепло, ніжність, він схожий на сонечко, на яблука і груші. Тобто, тільки приємні асоціації.

 

Фотогалерея | Тиждень кольору "Жовтий" (08.12.2015)


Середа – оранжевий

Оранжевий колір

Це теплий і активний колір. Він часто асоціюється з вогнем, сонцем, радістю та самовираженням. Цей колір допомагає людині відчути себе більш розкутою і вільною. Він налаштовує на відкритість та спілкування. Допомагає досягти емоційної рівноваги, довіри до світу і почуття єднання з ним. Цей колір відповідає за досягнення, він постійно тримає в тонусі, має всі можливості червоного, але без агресії.

Оранжевий колір – це колір теплоти і блаженства, він діє дуже м'яко, як блиск сонця, що заходить. Він завжди радує око і викликає радість, бо показує хороші сторони життя.

Оранжевий – це сила, енергійність, волелюбність. У негативних характеристиках є демонстративність, пихатість.

Оранжевий колір має активізуючу дію на замкнутих та недовірливих дітей, тому що допомагає їм звільнитися від страхів, відкритися, довіритися і розвинути нереалізовані здібності.

День оранжевого кольору пройшов досить активно. Діти були дуже енергійні, було багато емоцій, але менше агресивності. Загалом оранжевий сприймають позитивно, краще ніж червоний. Про нього казали, що це колір сонця, що заходить, згадували помаранчі і мандаринки, моркву і футболки з кросівками) Здоровий спосіб життя, одним словом:-)

Фотогалерея | Тиждень кольору "Оранжевий" (09.12.2015)


Четвер – зелений

Зелений колір

Зелений – це колір самої природи, яка постійно змінюється і оновлюється. В спектрі кольорів зелений розміщується між холодними і теплими кольорами. Цей колір рівноваги і гармонії, стабільності і цілісності. Він викликає почуття умиротворення. Спокою і надії, допомагає розвіяти негативні емоції.

В лікувальному аспекті зелений стабілізує діяльність серцево – судинної системи, заспокоює серцебиття, приводить в норму артеріальний тиск. Дія зеленого ефективна при головних болях, втомі очей. 

При відсутності зеленого кольору можна розвинути підвищену збудженість, нервозність і роздратованість. Зелений також володіє легкою снодійною дією і здатністю заспокоювати.

Дія зеленого створює в організмі відчуття рівноваги, тому ми так добре почуваємося на зеленому лузі, в лісі. Там ми можемо розслабитися, відчуваємо прилив нової енергії, радість, відчуття оновлення і безпеки. Заперечення зеленого може вказувати на незадоволеність своїм емоційним станом.

Сьогоднішній день зеленого кольору був дуже спокійним, якось навіть діти на перерві не сильно шуміли, всі були спокійні і не було бажаючих  гасати, пустувати та сваритися. Цей колір дійсно гармонізує, заспокоює але чи ми не заснемо до кінця уроків :-)) ?

 

Фотогалерея | Тиждень кольору "Зелений" (10.12.2015)


П'ятниця – синій

Синій колір

 Синій вважається другим кольором холодного спектру. Він допомагає набути внутрішнього  спокою, стимулює творчість, віру і вірність. Як колір душевного спокою, він пов'язаний з самоаналізом і самозаглибленням. Синій знижує м'язеву напругу, значно зменшує відчуття болі. Дихання стає повільнішим і глибшим.

В кольоровій терапії синій використовується для лікування нервових захворювань. Нерідко застосовується при тривозі, безсонні і неспокої.

Синій допоможе при розумовій втомі, а також забезпечить необхідну гнучкість тим, хто звик діяти жорстко і прямолінійно.

Синій колір, як на мене, дуже полюбляють у нашій школі) Бо серед всіх кольорів саме синього одягли найбільше. День вийшов теж спокійний та приємний. Про синій казали, що це море, волошки, незабудки та колір інтуіції.

 

Фотогалерея | Тиждень кольору "Синій" (11.12.2015)




Категорія: Кабінет соц.-псих. служби
Коментарів: 0 | 11.12.2015

Прізвище, ім'я: Я не робот
Copyright  ©  2013Цікаву інформацію та пропозиції щодо сайту
надсилайте електронною поштою: admin@school23.lviv.ua