Для слабозорих
Середня загальноосвітня
школа №23 м.Львова
СЗШ №23 м.Львова
Дистанційне навчання
Корисні посилання

Будьте пильними!!!



Як діяти у разі вибуху та номери швидкого реагування у Львові

14.07.2015 р. у Львові пролунали вибухи біля двох дільничих пунктів міліції: на Плуговій, 8 та Юрія Липи, 45. Як повідомляє прес-служба ГУМВС України у Львівській області, постраждали два дільничі інспектори. 

На місці події знайдена запобіжна скоба від гранати РГД-5. За попередніми даними, злочинцями були заміновані вхідні двері до дільничних пунктів. 

«Сьогодні у Львові в нас є 2 терористичні акти. Багато є питань, з чим ми їх пов’язуємо. Безперечно, це агресія Росії до України, а також елементи диверсійної роботи. І тут максимально важливо, що ми були злагоджені та якісно поінформовані. У місті діє Центр безпеки міста – взаємодії з міліцією, з державними службами та громадськістю. Я б хотів, щоб усі мешканці Львова на пам’ять знали телефони, на які треба телефонувати, якщо вони бачать нештатну ситуацію, підозрілих людей або ж ті чи інші предмети, залишені без нагляду, – зазначив міський голова Андрій Садовий. – Є телефон міліції – це 102 та 112, телефон Служби безпеки – (032) 261-61-43, телефон Центру безпеки міста – (032) 297-55-51, (032) 297-55-52, а також «гаряча» лінія міста – 1580. Сьогодні ми разом із громадськістю будемо координувати свою роботу щодо допомоги міліції. Тому головне – це мати стриманість і витримку.

1 copy

Патрулювання, оперативна робота – це все підлагоджено, воно все працює. Тому і ворог б’є по тих працівниках міліції, які якісно виконують свою роботу. Вони якісно працювали з громадськістю. Завдання ворога дуже просте – паніка, але з того нічого не вийде. Потрібна чітка, системна, планомірна робота. В області сьогодні ще буде відбуватися відповідна нарада. Ми чітко працюємо. А сьогодні на сесії виділимо додаткові кошти на функціонування міського центру безпеки.

Я також звертаюсь до всіх громадян, до ЗМІ: якщо ви володієте інформацією, чи, можливо, хтось щось казав, перевірте перед тим, як давати це в ефір або ж в Інтернет. Тому що сьогодні вже було дуже багато фейкової інформації про ті чи інші нестандартні ситуації. Вранці ми мали 2 терористичні акти. Міліція працює, і я переконаний, що ми дуже швидко знайдемо злочинців, які це зробили».

 Якщо стався вибух, основне – не панікуйте. Одразу ж викликайте міліцію та швидку, надайте домедичну допомогу постраждалим. У жодному разі не намагайтеся самостійно обстежити місце вибуху – це справа фахівців!

У разі вибуху:

– заспокойтесь і уважно озирніться навколо, чи не існує загрози подальших обвалів і вибухів
– якщо ви у приміщенні – обов’язково відкрийте вікна і двері, щоб вивітрились отруйні і шкідливі компоненти
– якщо ви опинилися під уламками – кличте на допомогу, виконуйте усі вказівки пошуковиків і рятувальників, бережіть сили
– якщо під час вибуху вам притиснуло важким предметом будь-яку частину тіла, необхідно:
а) масажувати її, щоб підтримати циркуляцію крові;
б) намагайтеся як можна довше залишатися при свідомості (читайте вірші, співайте пісні тощо)
в) подавайте сигнали усіма можливими засобами (мобільний телефон, стукіт по перекриттях і металевих предметах тощо)

Якщо під час вибуху (або раптово) з’являється «хмара» або різкий сторонній запах, виникає запаморочення, нудота, слабкість у суглобах і кінцівках тощо) необхідно:

– негайно залишити місце забруднення
– повідомити про подію у правоохоронні органи, аварійно-рятувальні і медичні служби
– якщо місце покинути неможливо, застебніть одяг, закрийте обличчя, прикрийте органи дихання вологою тканиною

Як надати домедичну допомогу постраждалим, як діяти у випадку загроз початку бойових дій і масових заворушень та як надати психологічну допомогу постраждалим – за посиланням.

 Важливо також пам’ятати про те, як діяти, якщо Ви дізналися про можливий вибух, або помітили предмет, схожий на вибухівку. Нижче публікуємо поради МВС.

Якщо ви отримали повідомлення про загрозу терористичного акту по телефону, правоохоронним органам для запобігання вчинення злочинів і розшуку злочинців, значно допоможуть наступні ваші дії:

– Спробуйте дослівно запам’ятати розмову і зафіксувати її на папері.
– Під час розмови спробуйте визначити стать, вік і особливості мови того, хто телефонував: голос (гучний, тихий, низький, високий, низький); темп мови (швидка, повільна); вимова (виразна, спотворена, із заїканням, з акцентом або діалектом і т. д.); манера мовлення (розв’язна з нецензурними висловами і т.д.).
– Обов’язково відзначте звуковий фон (шум автомашин, або залізничного транспорту, звук теле – радіо апаратури, голосу і т. д.)
– Обов’язково зафіксуйте точний час дзвінка і тривалість розмови.
– У ході розмови постарайтеся отримати відповіді на наступні питання: куди, кому по якому телефону дзвонить людина? Які конкретно вимоги висуває чоловік?
– Висуває вимоги він особисто, виступає в ролі посередника або представляє якусь групу осіб?
– На яких умовах він згоден відмовитися від задуманого? Як і коли з ним можна зв’язатися?
– Кому ви повинні повідомити про це по дзвінку?
– Постарайтеся домогтися від того, хто дзвонить, максимально можливого проміжку часу для прийняття вами рішення або вчинення будь-яких дій.
– Якщо можливо ще в процесі розмови, повідомте про нього керівництву об’єкта, якщо немає – негайно по його закінченню.
– Не поширюйтеся про факт розмови та його зміст. Максимально обмежте кількість людей, що володіють інформацією.
– При наявності автоматичного визначника номера запишіть певний номер, що дозволить уникнути його втрати.
– При відсутності визначника номера після закінчення розмови не кладіть трубку на важелі телефону і негайно, використовуючи інший телефон, повідомте про факт дзвінка в правоохоронні органи!

У разі якщо ви виявили саморобний вибуховий пристрій, гранату чи снаряд, дотримуйтеся декількох правил, щоб вберегти себе на оточуючих вас людей:

– Не підходьте близько і не дозволяйте іншим людям торкатися до предмету;
– Негайно повідомте про знахідку в міліцію;
– Не чіпайте, не розкривайте і не переміщуйте знахідку;
– Запам’ятайте всі подробиці пов’язані з моментом виявлення предмета
– Дочекайтеся прибуття оперативних служб.

Ознаками вибухового пристрою можуть бути:

– Натягнутий дріт, шнур і т. д.;
– Провід або ізоляційна стрічка невідомого призначення;
– Забуті та залишені речі виявлені у машині, в під’їзді, біля дверей квартири, в громадському транспорті, у місцях скупчення людей.




Категорія: Безпека життєдіяльності
Коментарів: 0 | 14.07.2015

Прізвище, ім'я: Я не робот
Copyright  ©  2013Цікаву інформацію та пропозиції щодо сайту
надсилайте електронною поштою: admin@school23.lviv.ua